Čtvrtého srpna jsme navštívili další z prvních námi zkonstruovaných hal: Bowling Vojkov. Přestože teploměr na palubní desce ukazoval bezmála 30 stupňů Celsia, v budově panoval příjemný chlad. V rámci rozhovoru jsme se setkali s panem Jiřím Svačinou, tehdejším i nynějším majitelem Bowlingu Vojkov.

  • Samotná budova, ve které se nacházíme, byla zkonstruována před šestnácti lety. Co vás tehdy vedlo k rozhodnutí provozovat právě bowling?

S bowlingem jsem se setkal poprvé v Bulharsku, ještě za minulého režimu. Už tehdy mě zaujal a sám jsem jej aktivně zkoušel hrát. Kdysi jsem také navštěvoval halu na Proseku, což bylo někdy koncem devadesátých let. Nicméně jsem nikdy nebyl příliš úspěšný, ale přesto mě tato aktivita zaujala natolik, že jsem se rozhodl od roku 2000 bowlingovou hernu provozovat.

  • Když jste se rozhodoval o stavbě budovy, jistě jste zvažoval celou řadu konstrukčních možností. Čím vás oslovila právě možnost řešení v podobě ocelové haly společnosti LLENTAB?

O této volbě rozhodly dva základní faktory. V té době jsme poptávali několik firem, nicméně časově a finančně nás jednoznačně zaujalo řešení formou ocelové haly. Mně osobně se líbila i samotná podoba stavby, ale zásadní pro nás byla výše zmíněná rychlost v porovnání s jiným způsobem stavby a cena. Ještě si ale vzpomínám, že výhodou systému LLENTAB bylo, že umožňoval stavbu námi požadovaných rozměrů bez vnitřních sloupů, což bylo zajímavé.

  • Rok výstavby: 2000
  • Místo výstavby: Tehovec
  • Zastavěná plocha: 708 m2
  • Střecha: sedlová se sklonem 7°
  • Izolace: ano
Jiří Svačina, majitel Bowling Vojkov

Jiří Svačina, majitel Bowling Vojkov

  • Vybavíte si, jak jste se o společnosti LLENTAB poprvé dozvěděl?

Je to již řada let, ale s velkou pravděpodobností to bylo z Mladé fronty, kterou jsem v té době odebíral, kde jsem narazil na článek o tomto systému.

  • Srovnáte-li dnešní stav haly s tehdejším, pozorujete nějaké změny, poškození nebo závady?

Se stavem jsme spokojeni. Sám se můžete přesvědčit, že je hala stále v pořádku. Výjimečně se v průběhu let ukázala nějaká maličkost, ale vše se dalo snadno odstranit a nebyl zde žádný závažnější problém. Žádná část nezrezla ani se nezkroutila. Ani při zhoršených povětrnostních podmínkách, krupobití nebo jiných výkyvech počasí nedošlo k jakémukoli poškození.

Bowling Vojkov - stav haly po dokončení v roce 2000Bowling Vojkov - stav haly 16 let po dokončení v roce 2016

Najdete minimálně 5 rozdílů na fotografiích, které od sebe dělí 16 let? Pro odkrytí fotografií táhněte posuvníkem.

  • Doporučil byste tedy společnost LLENTAB dalším zájemcům z vašeho podnikatelského sektoru nebo známým?

Mohu říci, že ano. Během let, co zde bowling provozujeme, se mnoho návštěvníků ptalo na řadu aspektů spojených s halou a i dnes se občas někdo objeví. Myslím, že za vše mluví fakt, že díky našim dosavadním zkušenostem budeme v případě plánovaného rozšíření opět volit ocelové haly společnosti LLENTAB. Zastávám názor, že vyzkoušené a funkční věci se nemění.

  • Mohl byste představit Bowling Vojkov? Co vše nabízíte potenciálním zákazníkům?

Předně se jedná o bowling. Od samotného začátku zde pořádáme turnaje a také se zde koná bowlingová liga. Jde převážně o amatérské soutěže. Turnaj se zde pořádá každý týden. Některé soutěže zde organizují místní sportovci a další pak my sami. To vše probíhá celý rok a mohou se zúčastnit jak amatéři, tak profesionálové. Dále nabízíme občerstvení a v dohledné době bychom také rádi rozšířili nabídku o další sportovní aktivity, jako jsou šipky a kulečník.

Rok 2000:

Interiér Bowlingu Vojkov po dokončení, v roce 2000

Rok 2016:

Hala MINIB po 15 letech od výstavby
  • Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Jak jsem již nastínil, plánujeme rozšířit nabídku i samotné prostory. Za dobu existence Bowlingu Vojkov se zájem o tento sport změnil. Zatímco před lety tvořili návštěvníky převážně dospělí lidé, kteří si přišli hlavně zahrát, dnes se bowling posouvá od sportu spíše k zábavě. Navštěvují nás celé rodiny, a tak pro nás vyvstala potřeba nabídnout vyžití i této skupině zákazníků. Rádi bychom tedy rozšířili náš provoz o dětskou hernu se skákacím hradem, prolézačkami a podobně. Další část rozšíření by měla být věnována zábavě pro starší a dospělé návštěvníky. Rádi bychom zde provozovali vedle bowlingu také šipky, fotbálek a kulečník. To jsou naše plány, přijďte nás navštívit za rok a uvidíte sám.

Děkujeme vám za příjemný rozhovor. Přejeme mnoho úspěchů i do budoucna.